Alla inlägg den 15 september 2022

Av Viktoria - 15 september 2022 21:08



Ibland fastnar jag för det Reese's bokklubb tipsar om och den här gången var det Laura Dave's The Last Thing He Told Me/Det sista han sa. Kanske var det för det stod att det var en blandvändare och det var precis det jag behövde just nu, kanske var det titeln som gjorde att jag fastnade för den, det är oklart men den var helt klart läsvärd.

Owen Michaels är ensamstående pappa till 16-åriga dottern Bailey, han är gift med Hannah sedan ett och ett halvt år. Bailey har aldrig accepterat pappas nya fru så deras relation är rätt ansträngd. Det är Owen som ser till att det trots allt fungerar och en dag är han plötsligt borta och det sista meddelandet han lämnar till Hannah är att hon ska ta hand om Bailey. Meddelandet har han skickat med en tolvårig tjej från området de bor i. Det är allt, inget mer och ingen förklaring. 

Owens försvinnade gör att Bailey och Hannah får lov att börja samarbeta för att få klarhet i vad som hänt. Men innan de kommer igång med det står federala poliser på tröskeln och Bailey hittar konstigheter i sitt skåp i skolan. 

Boken är en bladvändare! Den är bitvis spännande och bitvis jobbig. Den stannar i nutid där Owen är försvunnen men även med återblickar till när Hannah och Owen träffades och flera nedslag i tidslinjen efter det men innan försvinnandet. 

Jag rekommenderar att läsa The Last Thing He Told Me/Det sista han sa om man vill läsa något som är lite annorlunda men ändå lättsmält. 


                                               The Last Thing He Told Me

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards