Alla inlägg den 18 juni 2023

Av Viktoria - 18 juni 2023 16:00

Att jag sagt till alla jag känner att det ska läsa Tills alla dör av Diamant Salihu vet alla. Min son använde Tills alla dör i sitt gymnasiearbete och jag läste i gårdagens Dagens Nyheter, i en intervju med Diamant Salihu, att Tills alla dör har blivit "en bok för kategorin "unga pojkar som inte läser" ___ Boken har legat i topp på biblioteksutlåningen och är den mest efterfrågade på fängelserna." Det sist nämnda har min make, som under närmare ett år arbetade som kriminalvårdare, berättat för ett tag sedan. 

Nu har Salihu kommit med en ny bok, När ingen lyssnar, som är en dokumentärbok kring de krypterade chatter som fransk polis lyckades spränga och på så sätt fick tillgång till kriminellas konversation i realtid men också bakåt i tiden. Salihu har intervjuat den ansvariga åklagaren i Frankrike kring hur allt gick till, han har intervjuat tungt kriminella, både de som sitter fängslade men även de som är på fri fot och styr knarkkarteller i Sverige från Turkiet där de gömmer sig. 

Jag är inte lika tagen av När ingen lyssnar som av Tills alla dör men det är en otroligt intressant bok som jag tror många kommer att läsa och precis som jag få upp ögonen för hur enorm den golobala -och svenska knarkhandeln är. Vilka led narkotikan går i, föräldrar till de kriminella som hjälper till med förvaring av bland annat pengar, handbollstränaren som är ansvarig för att ta emot knark när det kommer till Stockholmsområdet, socialarbetaren som är partyknarkare på helgerna och unga ostraffade tjejer som säljer droger för inkomsten skull. 

Om du inte läst Tills alla dör, gör det, och läs sedan När ingen lyssnar. Jag ser fram emot fler böcker från Salihu som öppnar ögonen på många om hur samhällets baksida ser ut. 


                                                   När ingen lyssnar (inbunden)

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards