Alla inlägg den 20 mars 2019

Av Viktoria - 20 mars 2019 08:22

                                                   Close to Home (häftad)


Daisy är familjen Masons lilla dotter som utklädd till just en tusensköna, Daisy på engelska, försvinner från en grillfest familjen har. Ingen har sett något och ingen vet egentligen inte när de sist såg Daisy. Den perfekta familjen Mason rämnar och ansvarige polisen Adam Fawles och hans team slåss mot klockan för att hitta Daisy vid liv. Det visar sig att den dräkt som Daisy skulle haft på sig på festen har en av hennes vänner haft och det är henne alla sett på kvällen, inte Daisy. Detta kommer fram när poliserna undersöker bilder och filmer från festen. Det stora frågetecknet är hur föräldrarna, Barry och Sharon, missat att det inte är deras dotter utan ett av grannbarnen som är den som är utklädd till tusensköna. Som förälder känner man igen sitt barn även om det är utklätt. Vart efter utredningen pågår rullas familjen Masons hemligheter upp, den ena värre än den andra och den perfekta ytan krakelerar. 

Jag hittade Close to Home av en tillfällighet och fann att den finns på Nextory, jag började lyssna och var helt fast. En deckare med en riktig twist. Jag fastnade för empatin hos D.I Fawles och hans sorg i livet, sonens bortgång ett knappt år tidigare. Dessutom utspelar sig handlingen i Oxford, kända kriminalmarker om man är deckarfrälst sedan barnsben och fått titta på Morse på lördags kvällarna och nu slaviskt följer Endeavour om när Morse var ung. Jag ska också erkänna att jag kollar på Lewis så tre fantastiska serier från Oxford. 

Och nu när jag skriver detta kollar jag på Bokus och det visar sig att boken finns på svenska med titeln Hemmets trygga vrå. Läs denna stänkare till spänningsroman och du kommer vilja läsa nästa bok av författaren med samma utredningsgrupp. Vad författaren heter? Hon heter Cara Hunter. 

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards