Alla inlägg den 30 januari 2022

Av Viktoria - 30 januari 2022 19:42

                                                    Bild från förlaget


En något långsökt titel, Klänning för korta kvinnor, på en mycket läsvärd bok. För många år sedan läste jag en deckare av Kristina Appelqvist som var bra men sedan blev det inte mer läsning av hennes böcker för mig. Förrän jag igår eftermiddag läste Lotta Olssons tips om böcker i Dagens Nyheters Boklördag. Lotta tipsade nämligen om just Klänning för korta kvinnor. Jag laddade ned den på Nextory och plötsligt i eftermiddag var boken slut. Vilken bok! Jag har tidigare läst Carin Hjulströms böcker om Siri och hennes brorson Anton och jag får samma feeling för denna bok. 

Nina är pressansvarig på en myndighet med kontor i Stockholm där hon också bor i Barbro "Bang" Alvings gamla lägenhet på Östermalm. Hon får plötsligt ärva en prästgård i Västergötland från sin moster Lilly (oundvikligen tänker jag på Ellen Sunbergs låt Ett bloss för moster Lillie, lyssna på den förresten för det är en underbar låt!). När Nina börjar gå igenom huset, som hon spenderat otroligt mycket tid i under sin uppväxt, hittar hon en kartong med en massa pengar i, flera miljoner. Hon tar med pengarna hem till Stockholm när hon hals över huvud behöver ge sig hem på grund av en kris på jobbet. Sedan försvinner lådan med pengar och försöken att få tillbaka pengarna blir ett äventyr som hon behöver involvera sin kollega och goda vän Robert i. 

Det är en mycket underhållande läsning med tokigheter, vändningar och riktiga karaktärer i handlingen. Så vill du läsa något lättsamt med lite oväntade inslag är Klänning för korta kvinnor en bok att läsa. 

Presentation


En bokläsande statlig tjänsteman med litteraturvetarbakgrund som helst skulle vilja ha en riktig boklåda och tesalong.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards